Zapustil nas je dolgoletni član, veteran in častni predsednik Jože Virant st.

V mrzlem sobotnem dnevu 9. 1. 2021 nas je pretreslo žalostno sporočilo, da nas je zapustil naš dolgoletni član, veteran in častni predsednik

Prostovoljnega gasilskega društva Kriška vas – tov. Jože Virant starejši.

Pokojni Jože se je rodil 18. novembra 1931 v Pokojnici pri Šentvidu. Leta 1954 se je priženil v Kriško vas k Martinetovim, kjer se je gasilstvo kovalo vse od ustanovitve društva leta 1927. V gasilske vrste je vstopil leta 1956 in kmalu postal poveljnik v društvu, nato pa je bil kar 17 let uspešen predsednik. Izkazal se je na mnogih intervencijah, samostojno organiziral prireditve v društvu, sodeloval s sorodnimi društvi, veliko zaslug pa ima pri obnovi gasilskega doma. Mnogo let je opravljal tudi delo mežnarja v Kriški vasi.

Dokler mu je zdravje dopuščalo, je rad zahajal med gasilce, poprijel za vsako delo, skupaj z gasilci se je veselil vsakega napredka. Čeprav je zadnja leta preživel v domu za ostarele na Vidmu, je vedno povprašal po gasilcih in njihovih delih.

Za gasilstvo je navdušil tudi sina Jožeta, hčerko Štefko in vse člane svoje družine, teh pa ni malo.

Dosegel je čin nižjega gasilskega častnika 2. stopnje, prejel republiško in občinsko odlikovanje ter priznanje za posebne zasluge. Po končanem mandatu predsednika pa je bil imenovan za ČASTNEGA PREDSEDNIKA PROSTOVOLJNEGA GASILSKEGA DRUŠTVA KRIŠKA VAS.

 

Dragi Jože

 

Hvala Vam za vse, kar ste  dobrega storili za društvo in za kraj Kriška vas, hvala Vam za vašo prizadevnost in požrtvovalnost in hvala za vaš trden zgled življenja, zgled dobrega gasilca, prijaznega soseda in za zgled kristjana. Hvaležni smo vam tudi za vse dobro, kar je našim očem nevidno, tu pa je BOG sodnik in tudi bogat plačnik.

Dobrega člana in sovaščana bomo ohranili v najlepšem spominu.

V imenu vseh članov Prostovoljnega gasilskega društva Kriška vas in v svojem imenu izrekam družini Virant  iskreno in globoko sožalje.

predsednik PGD Kriška vas

Gregor Šušteršič.  

Vam je vsebina všeč? Delite jo na družbena omrežja ali pošljite povezavo prijateljem. Hvala!