Občinsko gasilsko tekmovanje v Višnji Gori – Kriška vas je bila napremagljiva

Minuli vikend je v občini potekal zaključek letošnjega občinskega gasilskega tekmovanja v organizaciji Gasilske zveze Ivančna Gorica za mladino, člane in članice vseh operativnih enot prostovoljnih gasilskih društev iz Občine Ivančna Gorica. Letošnji prireditelj tekmovanja je bilo Prostovoljno gasilsko društvo Višnja Gora.

Že v zgodnjih sobotnih urah je v Višnji Gori potekalo mladinsko gasilsko tekmovanje, na katerem so se v 23 ekipah pomerili pionirji, pionirke ter mladinci in mladinke. V nedeljo pa je potekalo tekmovanje za članice in člane ter starejše gasilske in gasilce. Skupno je v nedeljo tekmovalo 30 članskih ekip in sicer v kategorijah članice in člani A, članice in člani B ter starejše gasilke in gasilci. Desetine so se pomerile z vajo z motorno brizgalno, štafeto na 400 metrov z ovirami za člane in članice ter lanskoletna novost gasilske zveze, z vajo razvrščanja.

Na zaključku so vse tekmovalce nagovorili in jim čestitali za dosežke župan Dušan Strnad, predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič, poveljnik občinske civilne zaščite Jože Kozinc in predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Luka Šeme. Po besedah predsednika GZ Ljubiča, so se tekmovanja udeležile vse ekipe iz občine, razen ekipe iz Metnaja, ki ni uspelo sestaviti desetine za tovrstno tekmovanje. Pohvalil je tudi zagnanost mladinskih ekip, ki se je tekmovanje udeležilo približno 250 mladih gasilcev in dodal, da se za prihodnost gasilstva v ivanški občini ni bati.

Sledila je podelitev pokalov in priznanj najboljšim ekipam. V kategoriji članov A je najhitreje izvedla vse tri naloge PGD Kriška vas, v kategoriji članic A pa prav tako dekleta iz Kriške vasi. V kategoriji člani B-CTIF se je najbolje odrezala ekipa iz Radohove vasi, v ženski konkurenci pa je zmaga šla na Korinj. Med starejšimi gasilci in gasilkami pa so se zmage veselili v domačem gasilskem društvu Višnja Gora.

Rezultati članskega tekmovanja:

Člani A
1. mesto: PGD Kriška vas
2. mesto: PGD Radohova vas
3. mesto: PGD Ivančna Gorica

Članice A
1. mesto: PGD Kriška vas
2. mesto: PGD Ambrus
3. mesto: PGD Hrastov Dol

Člani B-CTIF
1. mesto: PGD Radohova vas
2. mesto: PGD Dob
3. mesto: PGD Šentvid pri Stični

Članice B-CTIF
1. mesto: PGD Korinj
2. mesto: PGD Šentvid pri Stični
3. mesto: PGD Stična

Starejši gasilci
1. mesto: PGD Višnja Gora
2. mesto: PGD Stična
3. mesto: PGD Ivančna Gorica

Starejše gasilke
1. mesto: Višnja Gora

Vam je vsebina všeč? Delite jo na družbena omrežja ali pošljite povezavo prijateljem. Hvala!