NA OBČNEM ZBORU V KRIŠKI VASI TUDI JANKO CERKVENIK, PREDSEDNIK GASILSKE ZVEZE SLOVENIJE, TER DUŠAN STRNAD, ŽUPAN OBČINE IVANČNA GORICA

Prvega februarja 2020 je potekal 93. občni zbor PGD Kriška vas. Kot vsako leto je bil gasilski dom poln članov, gostov ter prijateljev društva. Letos sta društvo s svojo prisotnostjo počastila predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, ter župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Prisoten je bil tudi Stanislav Lesjak, mojster, ki je obnovil gasilski voz društva iz leta 1927.

Predsednik društva Gregor Šušteršič ter poveljnik društva Miha Virant sta v začetku predstavila delo društva v letu 2019. Intervencij ni bilo veliko, poskrbeli pa so za izobraževanja in usposabljanja svojih članov ter krajanov. Izvedli so dve društveni vaji, hodili na tekmovanja ter dosegali lepe rezultate. Najbolj odmevno je 1. mesto pionirske ekipe na regijskem tekmovanju in uvrstitev na državno tekmovanje. Poskrbeli so za organizacijo veselice, sodelovali so na prireditvah. Ponosni so na obnovo gasilskega voza in gasilsko parcelo, na kateri bo čez nekaj let stal nov gasilski dom.

Svoja poročila so podali tudi predsedniki komisij, sledilo je sprejetje poročil. Vse navzoče so s svojimi besedami počastili tudi gostje. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik ter župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad sta s svojimi besedami izrazila priznanje dosedanjemu  gasilskemu delu v društvu. Prav tako so sodelovanje in motiviranost društva v svojih govorih poudarili tudi drugi gostje: predsednik GZ Ivančna Gorica Jure Strmole, poveljnik GZ Ivančna Gorica Slavko Zaletelj, sektorski poveljnik Jože Miklavčič, predstavniki sosednjih gasilskih društev Višnja Gora, Vrh in Stična, predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora Janko Zadel ter predsednik TD Polževo Miloš Šušteršič.

Občni zbor se je nadaljeval v prijetnem druženju in ogledu velikih jaslic na prostem, ki so bile postavljene ob gasilskem domu na županovo pobudo.

Martina Virant

Vam je vsebina všeč? Delite jo na družbena omrežja ali pošljite povezavo prijateljem. Hvala!