Poročilo predsednika za leto 2020

Spoštovani tovariši gasilci in tovarišice gasilke! Za nami je težko leto 2020, ki ga nam ga je oblikoval virus Covid 19.

 

Vsak mesec smo se srečevali na upravnih odborih v gasilskem domu ali preko videokonference, da smo sproti urejali vse potrebno za dobrobit našega društva. Na vse seje upravnega odbora je bil vabljen nadzorni odbor in častni predsednik, vsi so se sej redno udeleževali. Lani smo se udeležili dveh občnih zborov in dveh gasilskih pogrebov.

V letu 2020 smo imeli kar nekaj intervencij. Seveda pa je bilo potrebno tudi stalno usposabljanje sedanjih in bodočih operativnih članov ter vzdrževanje gasilske opreme. Vse to pa je potekalo prilagojeno zaradi epidemije.

V začetku januarja smo med delovno akcijo prebelili gasilski dom.

  1. januarja se je več naših ekip udeležilo kviza za gasilsko mladino, ki ga je organizirala GZ Ivančna Gorica.
  2. februarja sva se z Janezom Jeršinom udeležila proslave ob državnem prazniku, ki je bila v Zagradcu ob organizaciji Občine Ivančna Gorica.

Prvo soboto v marcu je potekal tradicionalni Jurčičev pohod, ki je bila zadnja večja prireditev pred razglasitvijo epidemije. Tudi letos so člani PGD Kriška vas postregli in skuhali preko 500 litrov čaja. Za donacijo se zahvaljujem:

– Pekarni Grosuplje,

– Agragoldu,

– Drogi – Kolinska,

– podjetju Franck.

  1. aprila nas je zapustil častni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica tovariš Lojze Ljubič.

 

  1. maja je gasilski praznik našega zavetnika sv. Florjana. Zaradi epidemije se je maše udeležil samo praproščak Branko Erjavec.

 

  1. in 10. maja smo pripravili temelje za postavitev ladijskega kontejnerja, ki nam bo služil za shranjevanje vseh stvari, ki so bile prej nameščene po vsej vasi.

 

  1. junija smo se udeležili poroke našega člana Črta Omahna. Zbralo se nas je 15 članov, ki smo mladoporočenca pospremili na poroki pri cerkvi na Zaplazu.

 

  1. septembra smo pripravili gasilski piknik za vse člane društva, zato ker nismo organizirali gasilskega izleta zaradi epidemije.

 

Na prvo septembrsko soboto je na kriško-polževski planoti potekal 16. Krevsov tek. Pri izvedbi je kot vsako leto sodelovalo tudi naše društvo (posojilo in dostava miz in klopi, redarstvo, oskrba z vodo, spremstvo na tekaški progi, prva pomoč). Pod okriljem PGD Kriška vas je tekmovalo tudi nekaj naših mlajših članov in članic, nekateri pa so stali tudi na zmagovalnem odru.

 

Novembra pa smo dobili priznanje za gostoljubnost, ki ga nam je podelilo Turistično društvo Polževo.

 

V decembru pa kot vsako leto voščimo našim krajanom z lepim koledarjem. Zanj se najlepše zahvaljujem Klemenu in Katarini, pa tudi vsem našim članom, ki ste se potrudili in obiskali naše krajane. Letos so se še posebej izkazali naši mladi člani, ki so v celoti izpeljali nagradno igro za tiste, ki so bili pripravljeni nameniti del svoje dohodnine za delovanje PGD Kriška vas.

Pred božičem smo vaščani na pobudo župana Dušana Strnada poleg gasilskega doma postavili jaslice na prostem, ki so bile še bolj dodelane kot prejšnje leto.

Veliko dela je v društvu, ki ni tako opazno, zato se tukaj zahvaljujem poveljniku, podpoveljniku, namestniku poveljnika, podpredsedniku, strojniku, šoferjem, tajnici, blagajničarki, vodji komisij, hišnikoma in vsem ostalim članom, da se vse stvari pravočasno in dobro narejene. Vsem se lepo zahvalim, da skrbite, da je okolica gasilskega doma očiščena in okrašena, skrbite za balkonsko cvetje ter da v zimskem času poskrbite, da je sneg okoli gasilskega doma očiščen. Hvala, da je naša spletna stran ažurna. Zahvaljujem se tudi vsem pionirjem, mladincem, članom in članicam.

 

Želim si, da bi še naprej dobro sodelovali člani med seboj. Prav tako pa še naprej upam na dober odnos z GZ Ivančna Gorica in občino Ivančna Gorica.

Vam je vsebina všeč? Delite jo na družbena omrežja ali pošljite povezavo prijateljem. Hvala!