Društvena gasilska vaja v PGD Kriška vas oktober 2015

17. oktobra je naše društvo organizirali gasilksko vajo. Vaja je namenjena izorbraževanju in izpopolnjevanju znanja na operativnem področju delovanja društva.

Ob 15. uri in 10 min, je občan opazil požar na gospodarkem poslopju Kriška vas 24. Poklical je na ReCo Ljubljana in prijavil požar. ReCo je obestil operativno enoto PGD Kriška vas. Gasilci so takoj odšli na kraj nezgode z vozilom GCV16-25 in vozilom GV1. Zaradi pogrešanih oseb so pričeli z preizkovanjem zadimljenega prostora ter gašenjem gorečega objekta ter varovanjem sosednjih ogroženih stavb. Napadalca sta v prostoru našla 4 osebe, 2 sta bili poškodovani. Oksrbeli so jih v enoti bolničarjev in prvih posredovalcev.
Enota z vozilo GV1 je naredila dva napada z uporabo motorne črpalke in odvzemom vode iz rezervuarja za vodo. Po končani vaji je enota poskrbela za čiščenje rezervuarja ter dovozom pitne vode.
Vajo so si ogledali tudi poveljnik in podpoveljnik GZ Ivančna Gorica in člana sosednjeag gasilskega društva PGD Vrh. Podali so svoje mnenje in komentarje k izvedbi vaje. Prikazano vajo so pohvalili, z operativno pripravljenostjo v društvu so zelo zadovoljni.
Vajo je vodil poveljnik društva Janez Jeršin.

Po vaji smo se zbrali na gasilskem pikniku, ki je bil namenjen vsem, ki so pomagali pri izvedbi gasilkse veselice v avgustu 2015. Za dobro hrano so poskrbeli gasilci in tudi člani lovskega društva.

Slike so zbrane v galeriji.
Miha Virant

Vam je vsebina všeč? Delite jo na družbena omrežja ali pošljite povezavo prijateljem. Hvala!